• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Wat is tummy time?

Het belang van Tummy Time voor de ontwikkeling van uw baby

Hoe vaak legt u uw baby op de buik? Dit klinkt als een simpele vraag, maar uw antwoord is van groot belang voor de ontwikkeling van uw kleintje. Het leggen van uw baby op de buik, ook wel bekend als 'Tummy Time', is een essentieel onderdeel van hun groei en het bevordert niet alleen sterke rug- en nekspieren, maar draagt ook bij aan de algehele motorische ontwikkeling.

Maar hoe legt u uw baby veilig op de buik? En hoe vaak moet uw baby per dag op de buik liggen? Onze kinderfysiotherapeuten geven u graag het antwoord op deze vragen in deze blogpost. 

Vanaf wanneer beginnen met Tummy Time? 

In de eerste week van het leven van uw baby is het al belangrijk om te beginnen met Tummy Time. Dit is niet alleen een oefening voor de spieren, maar ook een stimulans voor de ontwikkeling van evenwicht en coördinatie. Het bevordert het vermogen van uw baby om hoofd, nek en later het lichaam zelfstandig te controleren.

Voorkeurshouding voorkomen of doorbreken

Een van de voordelen van Tummy Time is dat het een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van een voorkeurshouding. Zelfs als uw baby een bepaalde voorkeur heeft, kan regelmatige buikligging helpen deze te doorbreken. Het is een effectieve methode om ervoor te zorgen dat de spieren aan beide zijden van het lichaam gelijkmatig worden ontwikkeld.

Een tip die we graag delen, is om uw baby na het verschonen even op de buik te leggen. Dit is een eenvoudige en praktische manier om Tummy Time op te nemen in de dagelijkse routine. 

Hoe vaak per dag Tummy Time? 

We moedigen ouders aan om Tummy Time serieus te nemen en adviseren u om uw baby minstens vijf keer per dag op de buik te leggen. Deze frequentie helpt bij het opbouwen van de spieren en zorgt ervoor dat uw baby verschillende bewegingen en houdingen ervaart.

Hoe leg ik mijn baby op de buik?

Als het leggen van uw baby op de buik een uitdaging is en u hierbij hulp nodig heeft, staan onze kinderfysiotherapeuten klaar om u te begeleiden. Om u alvast op gang te helpen heeft onze Kinderfyisotherapeut Indi een video gemaakt waarin ze uitlegt hoe u uw baby op een veilige manier op de buik kan leggen. 

Tummytime door B-Fysic