• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

CRPS

Onder CRPS verstaan we Posttraumatische dystrofie (PD) of CRPS 1 (Complex regionaal Pijn syndroom). Na een letsel aan een ledemaat, zoals een polsbreuk of enkelblessure, na een operatie of een snijwond kan zo’n letsel ontstaan en de pijn breidt zich hier omheen uit. Bij een deel van de patiënten ontstaat dit zonder aanwijsbaar letsel

 

Wat is CRPS 

Onder CRPS verstaan we Posttraumatische dystrofie (PD) of CRPS 1 (Complex regionaal Pijn syndroom). Als je met sporten je pols breekt, ga je er vanuit dat je na 6-8 weken weer normaal gebruik kunt maken van je pols. Maar soms lukt dit niet en ontstaat er een ontstekingsreactie. In plaats van genezen zorgt de reactie voor een chaos binnen je zenuwstelsel. Een bepaald ledemaat kan verkleuren, vervormen en de patiënt ervaart enorm veel pijn. De ernst van het letsel kan daarom vaak ook helemaal los staan van de mate van pijn die ontstaan is.

De laatste jaren spreekt men ook wel van Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) type 1. Dit is de term die internationaal wordt gebruikt voor PD. Het belangrijkste verschijnsel is plaatselijke pijn, volgend op een letsel, meestal aan arm (hand) of been (voet). Kenmerken daarbij zijn dat de ernst en de duur niet passen bij het normale genezingsproces van het letsel, dat er vaak een bewegingsbeperking is en dat het erger wordt in de loop der tijd. Snel ingrijpen is erg daarom belangrijk.

CRPS behandeling

Het op tijd stellen van de diagnose is belangrijk zodat een behandeling van de onderliggende oorzaak en de dystrofie kan worden begonnen. Gespecialiseerde en ervaren fysiotherapeuten van B-fysic werken nauw samen met toonaangevende specialisten op het gebied van de pijnbestrijding en samen zijn we continue bezig met het onderzoek naar de meest optimale behandelwijze voor deze, veelal onbegrepen, patiëntengroep. Deze samenwerking met orthopeden, revalidatieartsen en anesthesiologen zorgen ervoor dat onze cliënten de beste zorg kunnen verwachten voor hun klachten.

Waar kunt u terecht voor CRPS:

U kunt op dit moment terecht voor CRPS op onze locaties in Eindhoven: B-Fysic Gestel en Geldrop: B-Fysic Coevering.

Onze CRPS specialisten

Luc Boon
Luc Boon Fysiotherapeut & Chronische- & complexe pijn (CRPS-1)
BIG: 19033207804
Martine Blankendaal
Martine Blankendaal Fysiotherapeut & CRPS & Hand- en elleboog klachten & ZwangerFit
BIG: 79921476604

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken