• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

B-Fysic Gestel

B-Fysic Gestel maakt sinds 2020 deel uit van de B-Fysic groep. Op deze locatie in het Eindhovense stadsdeel Gestel staat een enthousiast team van therapeuten en frontoffice medewerkers voor u klaar. 

U kunt bij B-Fysic Gestel terecht voor o.a. manuele therapie, lymfedrainage, echografie, EPTE, Chronische pijn en Coaching op Leefstijl

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Jan van Boendalelaan 1
5615 KD Eindhoven

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 085-2104910

Mailadres

U kunt ons mailen naar: vraag@b-fysic.nl 

Direct een afspraak maken

De specialisaties van B-Fysic Gestel

Bij B-Fysic Gestel kunt u terecht voor verschillende fysiotherapiespecialisaties. Hieronder lichten we er een aantal uit: 

  • Manuele therapie
  • Oedeemtherapie
  • Echografie
  • Coaching op leefstijl
  • EPTE behandeling
  • Chronische pijn
  • COVID-19 revalidatie
Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en aan de gewrichten in armen en benen. Hij kijkt ook of er misschien andere redenen zijn waardoor u deze klachten heeft of houdt, bijvoorbeeld of uw spieren goed werken en of u gecontroleerd kunt bewegen, maar ook of er wellicht iets anders aan de hand is zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van uw klachten.

Lees verder
Manuele therapie
Oedeemtherapie

Lymfoedeem is vochtophoping in de weefsels die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Deze storing kan zijn aangeboren maar meestal treedt oedeem echter op na een overbelasting of beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren. Bijvoorbeeld als gevolg van een operatie of bestraling. Lymfoedeem uit zich  soms met een gevoel van spanning in de huid door  zwelling. Lymfoedeem is niet alleen hinderlijk, maar kan ook ontstekingen (“wondroos”) en gewrichtsklachten tot gevolg hebben.

Lees verder
Oedeemtherapie
Echografie

Echografie is een vorm van onderzoek dat gebruikt wordt in om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij pezen, spieren en/of gewrichtsbanden. Echografie werkt met geluidsgolven. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en kan een goed behandelplan voor je blessure worden gemaakt. 

Lees verder
Echografie
Coaching op leefstijl

Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen maar resulteert dit telkens in teleurstelling en frustratie? Bent u bang dat u een verhoogde kans loopt op welvaartsziektes zoals diabetes, hart- en vaatziektes of obesitas? Dan is het programma Coaching op Leefstijl (COOL) iets voor u.

Lees verder
Coaching op leefstijl
EPTE behandeling

EPTE behandeling is een innovatieve en veilige manier om langdurige peesklachten te behandelen. B-Fysic is de eerste en meest ervaren praktijk die EPTE behandelingen aanbiedt. Een EPTE behandeling wordt te allen tijde uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde therapeuten. Deze therapeuten werken op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE concept.

Lees verder
EPTE behandeling
Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn.

Lees verder
Chronische pijn
COVID-19 revalidatie

Bent u besmet geweest met het COVID-19 virus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan het COVID-19 revalidatietraject van B-Fysic uitkomst bieden. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten en een breed netwerk van andere disciplines die samen de handen ineen slaan om u te helpen in uw herstel.

Lees verder
COVID-19 revalidatie

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken via MijnZorgtoegang. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Wij werken samen met: 

Meer over Podotherapie Hermanns