• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Valpreventie

Valpreventie

In Nederland belandt er elke 5 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Door een gladde stoep, rommel op de trap maar vooral door een verminderde vitaliteit. B-Fysic biedt valpreventie lessen om uw kans op een val te verminderen!

Verminderde vitaliteit door bijvoorbeeld een chronische ziekte vergroot de kans op vallen
Therapeut komt bij u aan huis om valrisico's in kaart te brengen
Advies over aanpassingen in uw woning en eventueel gebruik van hulpmiddelen
Afspraak maken

 

Valpreventie

De oorzaken van een val in huis zijn meestal heel alledaags. U stapt met natte voeten op de gladde badkamervloer en glijdt uit. Of u wilt even snel naar beneden omdat daar de telefoon gaat. Haastig lopen, losse spullen op de trap of een gladde traptrede zijn genoeg om een nare val te veroorzaken. 

Voor wie is valpreventie

Senioren die minder vitaal zijn lopen een grotere kans op vallen. Het kan zijn dat chronische ziekten een rol spelen zoals longziekten, hersenletsel, hartfalen of oncologie. Onze geriatriefysiothearpeuten en ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het leren omgaan met de gevolgen hiervan.  

Vallen voorkomen

Op alle zaken die een rol kunnen spelen bij valrisico kan onze fysio- of ergotherapeut een uitgebreide controle doen.  

Onze therapeut komt dan bij u thuis om vragen door te nemen en uw woonsituatie te bekijken. Naar aanleiding hiervan wordt bekeken wat er nodig is om de kans op vallen te verkleinen. U zult een aantal adviezen krijgen over dingen aanpassen betreffende het veilig maken van uw woning en, indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen. Het uitvoeren van deze adviezen kan ook onder begeleiding van onze ergotherapeut gebeuren. 

Tevens zal de therapeut samen met u alledaagse handelingen/activiteiten onder de loep nemen en adviezen geven over hoe u deze veiliger, met minder valgevaar, kunnen uitvoeren.  

Het doel is om u weer vol zelfvertrouwen binnen-en buitenshuis te kunnen verplaatsen en het risico op vallen te verlagen. 

Tips om vallen te voorkomen

  • Voldoende beweging 
  • Ga voorzichtig staan en zitten als u snel duizelig bent 
  • Let op met geneesmiddelen 
  • Controleer regelmatig uw ogen of bril 
  • Zorg voor een veilige omgeving in huis 
  • Draag goed schoeisel 

 

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken