• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Vraagt u zich af wat u na een hartinfarct en/of hartoperatie nog kunt doen? Uw huisarts, cardioloog of bedrijfsarts kan u verwijzen naar de hartrevalidatie. De meeste patiënten die in aanmerking komen voor een behandeling hebben recent een bypassoperatie, een dotterbehandeling of een hartinfarct gehad. Hartrevalidatie bij B-Fysic biedt uitkomst.

Na een hartinfarct of hartoperatie
Weer vertrouwen krijgen in uw lichaam en het verbeteren van uw belastbaarheid
Voorkomen van toekomstige problemen rondom uw hart
Afspraak maken

Wat is hartrevalidatie

Tijdens de hartrevalidatie leert u op een verantwoorde manier actief uw belastbaarheid te vergroten. Door middel van fysiotherapie gaat u aan de slag met het herstellen en bevorderen van uw conditie, kracht, mobiliteit en stabiliteit binnen een op maat gemaakt oefenschema. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen/klachten. Daarnaast werkt u aan uw zelfvertrouwen en geven onze gespecialiseerde therapeuten graag antwoord op praktische vragen en helpen u gaandeweg de draad van het leven weer op te pakken.

Wat levert hartrevalidatie u op

  • Verbetering van uw belastbaarheid
  • Het kennen van uw lichamelijke grenzen bij inspanning
  • Verminderen van angst
  • Herwinnen van zelfvertrouwen
  • Inzicht krijgen van risicofactoren
  • Inzicht krijgen wat belangrijk is voor een gezonde levensstijl
  • Voorkomen van toekomstige problemen.

Hoe ziet het programma er uit

Hartrevalidatie is een programma van 6 tot 12 weken en start met een intakegesprek. Hierin wordt besproken welke doelen voor u belangrijk zijn, wat u aan kunt en welke vorm van hartrevalidatie voor u geschikt is. Op basis van het intakegesprek wordt een passend behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeuten volgen hierbij de KNGF-richtlijn hartrevalidatie.

Gedurende deze 6 tot 12 weken volgt u twee maal per week oefentherapie ter verbetering van uw kracht en conditie. De oefeningen die u gaat doen worden afgestemd op uw belastbaarheid en doelen. Deze oefentherapie vindt plaats onder begeleiding van uw fysiotherapeut en kan zowel individueel als in groepsverband worden verzorgd.

Naast de oefentherapie krijgt u voorlichting over risicofactoren en wordt met u gekeken naar uw levensstijl om problemen in de toekomst te voorkomen. Wellicht kan het programma Coaching Op Leefstijl (COOL) u hierin ondersteunen. 

Lees meer over het COOL-programma.

Na de hartrevalidatie

Ook na de revalidatie is het belangrijk om actief te blijven en bezig te zijn met een gezonde levensstijl. Bespreek met uw fysiotherapeut welke vorm van bewegen bij u past om dit vol te houden. U kunt u bijvoorbeeld aanmelden bij een locale sportvereniging of sportschool, maar ook medische fitness onder begeleiding van uw fysiotherapeut kan een uitkomst bieden om in beweging te blijven. Daarnaast is het volhouden van een gezonde levensstijl van groot belang.

Lees meer over medische fitness en sporten onder begeleiding.

Waar kunt u terecht voor Hartrevalidatie?

U kunt terecht op een van de volgende locaties voor hartrevalidatie: 

B-Fysic Budel - Budel
B-Fysic Kastelenplein - Eindhoven

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken