• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Shock therapie / shockwave

Shock therapie / shockwave

Shock therapie of shockwave therapie is een vorm van therapie die B-Fysic aanbiedt waar door middel van schokken pijn aan pezen en gewrichten kan worden tegengegaan. Ook helpt het bij herstel.

Therapie die kan helpen bij problemen rondom de pezen, gewrichtsband, het kraakbeen of verkalkingen
Mechanische shocks die lokaal worden aangebracht op het aangedane gebied
Stimuleert het natuurlijke herstel van het weefsel
Afspraak maken

Wat is shocktherapie / shockwave?

Shockwave therapie is ontwikkeld vanuit de niersteen vergruistechniek voor peesproblemen, gewrichtsband en -kraakbeenproblemen én verkalkingen. Shockwave kan deze onregelmatigheden 'vergruizen' en( misschien nog veel belangrijker)– vooral ook de pijn verminderen. Hierbij wordt gestart met echografisch onderzoek, om de precieze ernst en locatie van de klacht te onderzoeken. Daarna wordt er een bepaalde hoeveelheid shocks toegediend. 

Shock wave therapie kenmerkt zich door mechanische shocks die lokaal worden toegediend. Deze lokaal toegediende impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied, tevens kan het zorgen voor conditionering van de pijn, ofwel zorgen voor pijnvermindering. Hierdoor stimuleert Shock wave therapie dus natuurlijk herstel van het weefsel.

De werking van de Shock wave therapie overlapt ten dele met die van de EPTE (Percutane Electrolyse Therapie), waarbij verkalkingen, kraakbeen- of zelfs artrose pijnklachten waarschijnlijk beter herstellen met Shockwave therapie. Soms worden deze twee innovatieve peesbehandelvormen in één behandelsessie aan elkaar gekoppeld. Gemiddeld genomen zijn voor Shockwave therapie zo’n vier tot zes behandelingen nodig om pijnklachten te verhelpen.

Wanneer kan shocktherapie worden ingezet?

Indicaties voor Shockwave therapie zijn bijvoorbeeld:

  • Verkalkingen in de schouder;
  • Verkalkingen bij de achillespees aanhechting;
  • Slijmbeursontsteking van de schouder;
  • Slijmbeursontsteking bij de heup;
  • Irritatie/ontsteking van de peesplaat van de voet (hielspoor).

Waar kunt u terecht voor shockwave

U kunt terecht op een van de volgende locaties voor shockwave:

B-Fysic Gestel - Eindhoven
B-Fysic Manders - Eindhoven

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken