• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief

B-Fysic Manders

B-Fysic Manders is een van onze praktijken, gelegen in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. Op deze locatie staat een enthousiast en gespecialiseerd team van therapeuten en frontoffice medewekers voor u klaar. B-Fysic Manders maakt tevens deel uit van het Bekkencentrum

U kunt bij B-Fysic Manders terecht voor o.a. fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, sporten onder begeleiding en COPD/Longrevalidatie.

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Insulindelaan 134
5613BT Eindhoven

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 085-2104910

Mailadres

U kunt ons mailen naar: vraag@b-fysic.nl

Direct een afspraak maken

De specialisaties van B-Fysic Manders

Bij B-Fysic Manders kunt u terecht voor verschillende fysiotherapie specialisaties. Hieronder lichten we er een aantal uit:

 • Sportfysiotherapie
 • Manuele fysiotherapie
 • Echografie
 • Oedeemtherapie
 • Bekkenfysiotherapie
 • Geriatriefysiotherapie
 • COPD / Longrevalidatie
 • Shockwave
 • Mastitis / borstontsteking
 • Coaching op Leefstijl
Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sport-gerelateerde blessures, klachten en vragen. De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurd en hoe blessures tot stand komen. De zorg van de sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel, maar ook om juist die lichaamsdelen te trainen die ondersteunen bij het sporten.Samen met de sportfysiotherapeut gaat u aan de slag om weer terug te komen op uw oude niveau, of uzelf te verbeteren.

Lees verder
Sportfysiotherapie
Manuele fysiotherapie

Manuele therapie richt zich op klachten in de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Naast klachten met pijn, behandelt de manueel therapeut ook mensen die klachten hebben met het bewegen van gewrichten. De therapeut bekijkt of er misschien andere redenen zijn waardoor u deze klachten heeft of houdt, bijvoorbeeld of uw spieren goed werken en of u gecontroleerd kunt bewegen, maar ook of er wellicht iets anders aan de hand is zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van uw klachten.

Lees verder
Manuele fysiotherapie
Echografie

Echografie is een vorm van onderzoek dat gebruikt wordt in om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij pezen, spieren en/of gewrichtsbanden. Echografie werkt met geluidsgolven. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en kan een goed behandelplan voor je blessure worden gemaakt. 

Lees verder
Echografie
Oedeemtherapie

Lymfoedeem is vochtophoping in de weefsels die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Deze storing kan zijn aangeboren maar meestal treedt oedeem echter op na een overbelasting of beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren. Bijvoorbeeld als gevolg van een operatie of bestraling. Lymfoedeem uit zich  soms met een gevoel van spanning in de huid door  zwelling. Lymfoedeem is niet alleen hinderlijk, maar kan ook ontstekingen (“wondroos”) en gewrichtsklachten tot gevolg hebben.

Lees verder
Oedeemtherapie
Bekkenfysiotherapie

De Bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten rondom de bekken(bodem). U kunt hierbij denken aan klachten zoals; incontinentie, pijn bij het vrijen, bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, bekkenpijn, rugpijn of verzakkingsklachten.  
Onze bekkenfysiotherapeuten maken deel uit van het Bekkencentrum. Dit is een uniek concept in Nederland waarbij er nauwe samenwerking is tussen de bekkenfysiotherapeuten en o.a. specialisten, verloskundigen, manueel therapeuten en kinderartsen.

Lees verder
Bekkenfysiotherapie
Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Lees verder
Geriatriefysiotherapie
COPD / Longrevalidatie

Tijdens de revalidatie voor COPD gaat de gespecialiseerde therapeut samen met u aan de slag om het beste uit de revalidatie te halen. COPD kan niet genezen worden, maar de klachten kunnen wel verminderd worden en de gespecialiseerde therapeut kan u helpen om zo goed mogelijk om te gaan met de klachten die u heeft. Denk hierbij aan het verbeteren van de conditie, kracht, het optimaliseren van de manier van ademhaling en het aanleren voor technieken van het ophoesten van slijm. De therapie kan op individuele basis of een groepstraining.

Lees verder
COPD / Longrevalidatie
Shockwave

Shockwave therapie is verder ontwikkeld vanuit de niersteen vergruistechniek voor peesproblemen, gewrichtsband en -kraakbeenproblemen én verkalkingen. Shock wave kan deze onregelmatigheden 'vergruizen' maar misschien nog veel belangrijker – vooral ook de pijn verminderen. Hierbij wordt gestart met echografisch onderzoek, om de precieze ernst en locatie van de klacht te onderzoeken. Daarna wordt er een bepaalde hoeveelheid shocks toegediend.

Lees verder
Shockwave
Mastitis / borstontsteking

Een verstopt melk kanaaltje ontstaat meestal, omdat een volle borst niet genoeg wordt leeggedronken/gekolfd. De achtergebleven melk kan een ontstekingsreactie veroorzaken.  Dit is te herkennen aan harde en/of rode plekken die bij aanrakingen en bij het voeden pijn doen. Verdwijnt deze plek niet na het voeden en ervaar je koortsklachten dan kan dit duiden op een borstontsteking.

Lees verder
Mastitis / borstontsteking
Coaching op Leefstijl

Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen maar resulteert dit telkens in teleurstelling en frustratie? Bent u bang dat u een verhoogde kans loopt op welvaartsziektes zoals diabetes, hart- en vaatziektes of obesitas? Dan is het programma Coaching op Leefstijl (CooL) iets voor u.

Lees verder
Coaching op Leefstijl

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken via MijnZorgtoegang. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

 

 

Bij het Bekkencentrum bieden we u de meest uitgebreide en professionele zorg voor bekken(bodem)gerelateerde kalchten. In het centrum werken gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten nauw samen met andere zorgverleners. Deze bundeling van kennis en ervaring maakt het Bekkencentrum uniek in Nederland. Patiënten en zorgprofessionals kunnen bij het Bekkencentrum terecht voor onzerzoek, advies en behandeling. 

Ook werken bij het Bekkencentrum bekkenfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen. U vindt ons op meerdere locaties in de regio.