• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Peesproblematiek

Problemen met pezen kunnen zich op allerlei manieren voordoen en kunnen heel vervelend zijn bij het bewegen. Voorbeelden van peesproblemen zijn de springersknie, rennersknie, tenniselleboog en achillespeesklachten. Je kunt hier lange tijd mee uit de running zijn en het kan erg belemmerend zijn.B-Fysic kan u helpen sneller te herstellen bij peesproblemen.

 

Hoe ontstaan peesproblemen

Een pees is net een elastiek die op rek komt wanneer je kracht zet. Wanneer een pees fors en/of langdurig op rek wordt gebracht kan deze tijdelijk licht beschadigen. Dat is volkomen normaal! Een pees herstelt daarna en wordt juist sterker dan ervoor. Wanneer een pees onvoldoende ruimte en tijd krijgt om te herstellen of door andere factoren het genezingsproces wordt geremd (denk aan een minder goede leefstijl en stress), kan deze overbelast worden. Peesklachten herstellen overwegend niet uit zichzelf.

Symptomen overbelasting van een pees

De symptomen van een overbelastingsblessure van een pees kan variëren per klacht. Geen peesblessure is hetzelfde. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Pijn die goed met 1-2 vingers aan te wijzen is.
  • Ochtend- en opstart stijfheid lokaal rond de plek waar u pijn hebt.
  • Mogelijk zwelling of roodheid.

Een peesblessure kan lang duren doordat zowel over- als onderbelasting de klacht kan onderhouden. Dit betekent dat te veel én te weinig doen negatief kan werken. De juiste aanpak is dus relevant. Begeleiding van de fysiotherapeut wordt geadviseerd voor opbouw in kracht, managen van je belastbaarheid, behandeling van soepelheid en eventueel inlegzolen of andere ondersteuning. Hierdoor wordt de pees geleidelijk aan trekvaster en kunt u zo snel mogelijk pijnvrij aan de slag!

Nieuwe technieken 

Ter ondersteuning kunnen nieuwe technieken worden ingezet om de pijn te verminderen. Wij bieden daarvoor shockwave en EPTE aan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schokken en stroom in en rondom de pees. Hierdoor kan een pees de ruimte krijgen om te herstellen.

Lees meer over shockwave.

Lees meer over EPTE

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.