• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie

Heeft u een behandeling tegen kanker ondergaan? Dan kan een oncologie fysiotherapeut u mogelijk helpen bij het opbouwen van uw kracht en conditie.

Verbeteren van uw conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen
Ondersteuning bij het opnieuw oppakken van werk en dagelijkse activiteiten
Persoonlijk afgestemd revalidatieplan
Afspraak maken

Oncologie Fysiotherapie: Zorg tijdens of na kanker

De diagnose kanker heeft een ingrijpend effect op het leven. Niet alleen emotioneel maar ook fysiek gebeurt er veel met je lichaam. De conditie en spierkracht kunnen aanzienlijk verminderen. Je kunt je vermoeid en zwak voelen. Juist dan is het belangrijk om met professionele begeleiding te werken aan de fysieke gesteldheid.

Onze oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut richten zich specifiek op het behandelen van patiënten met of na kanker. Door de aandoening zelf of door medische behandelingen voor kanker kun je problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby’s en werk. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door pijn, oedeemvorming, verminderde spierkracht, verminderde conditie, vermoeidheid en/of spanningsklachten.

Door kennis te hebben van problemen en bijwerkingen die kunnen ontstaan als gevolg van chemotherapie, bestraling, operatie, immuuntherapie, hormoontherapie en/of doelgerichte therapie, kan de oncologie fysiotherapeut je gericht en veilig behandelen. In alle fasen van de ziekte (curatieve, palliatieve of terminale fase) kan geholpen worden om problemen aan te pakken en waar mogelijk te verhelpen.

Oncologische revalidatie

Vermoeidheid en vermindering van de algehele spierkracht en conditie komt veel voor tijdens of na de behandeling van kanker. Oncologische revalidatie helpt je om een nieuwe balans te vinden door onder andere je kracht en conditie weer op te bouwen en de vermoeidheid te verminderen. De oncologie fysiotherapeut stelt samen met jou een uitgebalanceerd trainingsprogramma op.     

Wat kan oncologische revalidatie voor je betekenen:

  • Verbeteren van uw conditie
  • Omgaan met vermoeidheid
  • Omgaan met grenzen
  • Terugkrijgen van het zelfvertrouwen
  • Meer inzicht in gezonde voeding
  • Verbeteren van de levensstijl
  • Verbeteren van de kwaliteit van leven

Het is belangrijk om na het programma je niveau vast te houden. B-Fysic biedt na de oncologische revalidatie sportprogramma’s aan om je op niveau te houden. Wanneer je het revalidatieprogramma hebt afgesloten helpt het programma “Verder in Balans” je om je kracht en conditie te behouden. De trainingen vinden plaats in groepsverband in een ontspannen sfeer. Verder in Balans is een initiatief van Inloophuis de Eik en B-Fysic.

Oedeemtherapie

Wanneer je last hebt van een abnormale ophoping van vocht in het lichaam kan Oedeemtherapie een uitkomst zijn. Je leest hierover meer op deze pagina.

FyNeOn:

B-Fysic is lid van het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn), een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Je leest hierover meer op deze pagina: www.fyneon.nl

Waar kunt u terecht voor oncologische revalidatie?

U kunt terecht op een van de volgende locaties voor oncologische revalidatie:

B-Fysic Budel - Budel
B-Fysic Kastelenplein - Eindhoven
B-Fysic Woensel-Noord - Eindhoven

Onze oncologische revalidatie specialisten

Corina Costescu - Precup
Corina Costescu - Precup Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut
BIG: 19050488804
Daphne Hofstad
Daphne Hofstad Sportfysiotherapeut & Schouderklachten
BIG: 29054974804
Lars van Knippenberg
Lars van Knippenberg Manueel fysiotherapeut & Oncologische revalidatie
BIG: 59053292004

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken