• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief

B-Fysic De Bolzen

B-Fysic de Bolzen is een van onze praktijken in Veldhoven en maakt deel uit van Gezondheidscentrum de Bolzen. Op deze locatie staat een enthousiast en gespecialiseerd team voor u klaar om u op weg te helpen. 

U kunt bij B-Fysic de Bolzen terecht voor o.a. manuele therapie, sportfysiotherapie, GLA:D, kaakfysiotherapie en ergotherapie.

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Kruisstraat 23a
5502JA veldhoven

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 085-2104910

Mailadres

U kunt ons mailen naar vraag@b-fysic.nl 

Direct een afspraak maken

De specialisaties van B-Fysic de Bolzen

Bij B-Fysic Kronehoef kunt u terecht voor verschillende fysiotherapie specialisaties. Hieronder lichten we er een aantal uit: 

 • Manuele therapie
 • Dry Needling
 • Ergotherapie
 • Sportfysiotherapie
 • Artrose / GLA:D
 • Geriatriefysiotherapie
 • Kaakfysiotherapie
 • Coaching op Leefstijl
 • Echografie
 • Parkinson
 • Sporten onder begeleiding
Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en aan de gewrichten in armen en benen. Hij kijkt ook of er misschien andere redenen zijn waardoor u deze klachten heeft of houdt, bijvoorbeeld of uw spieren goed werken en of u gecontroleerd kunt bewegen, maar ook of er wellicht iets anders aan de hand is zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van uw klachten.

Lees verder
Manuele therapie
Dry Needling

Heeft u last van hoofdpijn, pijn in uw nek en kaak, pijn in de onderrug of een tennisarm? Het kan dat de oorzaak van deze klachten ligt bij de overbelasting van de knopen in uw spieren (triggerpoints). Dry Needling biedt hiervoor een oplossing. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in de spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Dit gebeurd door de verharding (triggerpoint) zacht aan te prikken.

Lees verder
Dry Needling
Ergotherapie

Heeft u problemen om goed te functioneren in uw ddagelijkse leven, dan is een afspraak met een ergotherapeut zinvol. Na bijvoorbeeld een herseninfarct, reavalidatie na een ongeluk of bij beginnende dementie streeft de ergotherapeut samen met u naar zoveel mogelijk zelfstandigheid in uw dagelijkse activiteiten. Eventueel met een hulpmiddel of met hulp uit uw omgeving. 
Ook kan de ergotherapeut (mantel) verzorgers adviseren en begeleiden. 

Lees verder
Ergotherapie
Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sport-gerelateerde blessures, klachten en vragen. De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurd en hoe blessures tot stand komen. De zorg van de sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel, maar ook om juist die lichaamsdelen te trainen die ondersteunen bij het sporten.Samen met de sportfysiotherapeut gaat u aan de slag om weer terug te komen op uw oude niveau, of uzelf te verbeteren.

Lees verder
Sportfysiotherapie
Artrose / GLA:D

Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen vermindert in dikte en kwaliteit. Het gewricht kan pijnlijk en stijf zijn en beperkt in de beweeglijkheid (buigen en/of strekken). Er kunnen ook ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het gewricht wordt dan behalve pijnlijk ook warm en gezwollen. Geleidelijk kunnen er problemen ontstaan bij allerlei bewegingen zoals lopen, traplopen, in en uit de auto stappen, fietsen of schoenen aantrekken. Bij B-Fysic werken we met het bewegingsprogramma GLA:D dat in samenwerking orthopeden met het Maximá MC plaatsvindt.

Lees verder
Artrose / GLA:D
Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Lees verder
Geriatriefysiotherapie
Kaakfysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut of kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in spieren en gewrichten van de nek en hoofdregio. Voornamelijk het kauwstelsel. Door anders gebruik van de kauwspieren kunnen klachten zoals hoofdpijn en nekpijn ontstaan. Naast deze klachten kan de orofaciaal fysiotherapeut ook sommige duizeligheidsklachten behandelen. Door het analyseren van het probleem wordt gezocht naar de meest effectieve behandeling.  

Lees verder
Kaakfysiotherapie
Coaching op Leefstijl

Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen maar resulteert dit telkens in teleurstelling en frustratie? Bent u bang dat u een verhoogde kans loopt op welvaartsziektes zoals diabetes, hart- en vaatziektes of obesitas? Dan is het programma Coaching op Leefstijl (COOL) iets voor u.

Lees verder
Coaching op Leefstijl
Echografie

Echografie is een vorm van onderzoek dat gebruikt wordt in om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij pezen, spieren en/of gewrichtsbanden. Echografie werkt met geluidsgolven. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en kan een goed behandelplan voor je blessure worden gemaakt. 

Lees verder
Echografie
Parkinson

De ziekte van Parkinson is een aandoening waarbij zenuwcellen versneld afsterven in een bepaald hersengebied. Parkinson heeft twee soorten kenmerken: problemen met het bewegen (zoals moeite met lopen) en andere problemen, zoals stemmingswisselingen of problemen met slapen. Bewegen en in beweging blijven is voor de Parkinson patiënt van het grootste belang. De fysiotherapeuten van B-Fysic ondersteunen u met uw specifieke klachten.

Lees verder
Parkinson
Sporten onder begeleiding

Sporten onder begeleiding bij B-Fysic is een verantwoorde manier om uw gezondheid te bevorderen en op peil te houden. Onder begeleiding van specialisten gaat u aan de slag met op u afgestemde fitnessprogramma’s. Onze beweegagogen en therapeuten bieden u uitstekende begeleiding met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met uw doelen en wat in uw persoonlijke situatie van belang is. Ook wanneer u een eventuele beperking (lichamelijk of verstandelijk) heeft kunt u veilig komen sporten bij B-Fysic. 

Lees verder
Sporten onder begeleiding

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken via MijnZorgtoegang. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.